Coaching világszerte

Az International Coach Federation (ICF), a Világ második legnagyobb coach szervezete. A coach szakma összefogására és fejlesztésére 1995-ben nonprofit szervezetként hozta létre Thomas Leonard professzionális coach. Három évvel később 70 elhivatott önkéntessel egyre növekvő érdeklődés mellett a minőség és szervezettség fejlesztése révén az ICF elindult a coaching professzionalizálása felé vezető úton. Jelenleg több, mint 20 000 tagot számlál. Központja Lexingtonban (USA, Kentucky) van. Európában, Ázsiában és a Csendes Óceáni térségben, a Latin-Amerikai országokban és Észak-Amerikában működő regionális központjai irányítják a szakma globális fejlődését.

 

A coaching protokolljának meghatározásához az ICF megalkotta a Coaching Kompetenciákat és az Etikai Kódexet és kialakították a nemzetközi standard-eket. Tagjai számára a legmegfelelőbb értéket évente felülvizsgált és aktualizált, mindenre kiterjedő stratégiai terv alapján működve teremti meg.

 

Az ICF célja tagjai megtartása és gyarapítása, számukra iránymutatás és szakmai felügyelet gyakorlása.

 

Az ICF stratégiájának alapkövei: az elkötelezettség, megbízhatóság, nyitottság és elfogadás, hitelesség, önazonosság, kiválóság, együttműködés, közösség építés, együttműködő partnerség, valamint tisztelet, értéknek tekintve a világ különbözőségeit.

 

A szakmai minőség fenntartása érdekében minden ICF akkreditált coachnak 3 évenként meg kell újítania akkreditációját.

 

Coaching Magyarországon

ICF Magyar Tagozata Egyesület 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy elismertesse a coaching szakmát hivatásként, szakmai érdekképviseletet nyújtson tagjainak, valamint keretet biztosítson a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) magyarországi tagjainak a szakmai továbbképzéséhez és a minőségbiztosításához.

 

 

International Coach Federation           

 

ICF Magyar Tagozata Egyesület          

 

Coach Akadémia                                

Professzionális Coaching Egyesület     

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink